Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkan Akay’dan Stratejik Plan mesajı

Başkan Akay’dan Stratejik Plan mesajı

Seyhan’da Meclis toplantıları başladı

Seyhan Belediyesi Ekim ayi ilk oturumunda, Kamu görevlileri ve kent dinamiklerinin görüsü alinarak hazirlanan 2020-2024 Stratejik Plan Meclis üyelerine sunuldu.

“Konseyde alinan kararlari Meclise getirecegiz”

Seyhan’i Seyhanli ile birlikte yönetmek için her zaman kent dinamikleriyle istisare içinde olan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Seyhan’in gelecek 5 yilda yol haritasi olacak 2020-2024 Stratejik Plani görüsülmek üzere Meclis gündemine tasidi.

“ STRATEJIK PLAN HER KESIMIN GÖRÜSÜ ALINARAK HAZIRLANDI”

Seyhan Belediyesi Ekim ayi Meclis toplantilarinin 1. Oturumunda yeni dönemin hayirli ugurlu olmasi temennisini dile getiren Baskan Akay, Stratejik planin basta Adana Valisi Mahmut Demirtas olmak üzere Kamu görevlileri, kent dinamikleri, Muhtarlar ve konunun uzmanlariyla görüsülerek hazirlandigini aktardi.

“YAPACAKLARIMIZ STRATEJIK PLANLA SINIRLI KALMAYACAK”

Baskan Akay “Stratejik Plani hazirlarken basta Valimiz olmak üzere tüm ilgilileri ziyaret ederek görüslerini aldik. Seyhan için ne yapilmali, nelere ihtiyaç var bunlari görüstük. Kendi düsüncelerimizi de ekleyerek plani hazirladik. Size sunuyoruz. Tabi mutlaka revize edilecek bölümler olabilir. Hedefimiz onaylanan plani, toplumun önüne en yakin sekilde sunmaktir. Ancak su da bilinmelidir ki, yapacaklarimiz, Stratejik planla sinirli kalmayacak” dedi.

“KENT KONSEYININ KARARLARINI SIZ MECLIS ÜYELERINE SUNACAGIZ”

Belediyede halkin temsili noktasinda Seyhan Kent Konseyi’nin önemli bir adim olacagini kaydeden Baskan Akay, söyle konustu;

“Seyhan Kent Konseyi’nde Sivil Toplum Kurulus temsilcileri, Demokratik Kitle Örgüt Temsilcileri, Is insanlari, Dernek veya Odalarinin temsilcileri, Muhtarlar ve Kamu görevlileri var. Yani kentin tüm katmanlarindan temsilciler var. Burada olusturulan engelliler, saglik gibi kozalarda, yasadiklari sorunlarla ilgili çözüm önerileri ortaya çikacak. Sorun veya çözüm önerilerinden Belediyeyi ilgilendiren konulari Meclis gündemine alarak sizlere sunacagiz. Böylece Kent Konseyi araciligiyla halkin sorunlarini Meclise tasimis olacagiz. Meclisin onayladigi kararlar da uygulanacak”

Meclis üyelerinin gündem disi konusmalarinin ardindan 2020-2024 Yili Stratejik Plan tasarisi, 2020 Yili Performans programi tasarisi ve 2020 Mali yili Gelir-Gider Bütçe tasarisi ilgili komisyonlara sevk edildi. Bütçe görüsmeleri Ekim ayi boyunca sürecek. 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli